De Zombie

Ik plan, organiseer, haal koffie/thee/water/cappuccino –‘wat wilt u drinken?’- koop lunch, notuleer, agendeer, check mails, reageer op mails, print vergaderstukken, help collega’s aan mijn bureau, via whatts app, telefoon of communicator, ren van de ene naar de andere taak. Vier dagen lang. Als ik ’s avonds naar huis rijd, mag ik aansluiten in de polonaise op de snelweg. En ik houd niet eens van de polonaise. Een uur later plof ik uitgeblust op onze comfortabele bank met een dekentje. Gelukkig kookt vriendlief.

Zo gauw ik zit, is er echter nog geen ontspanning. Dan begint de strijd tussen mijn gevoel en mijn verstand. ‘Kom, ga lekker wandelen of schrijven. Daar krijg je toch altijd energie van?’, zegt mijn verstand. Mijn gevoel antwoordt: ‘Nee, ik ben ontzettend moe en blijf hier lekker zwelgen.’ Uiteindelijk wint mijn gevoel negen van de tien keer. Het gevolg hiervan: apathie. Oftewel geen beweging in te krijgen. Mijn verstand druipt af terwijl mijn gevoel haar overwinning groots en meeslepend viert. Zij doet niet aan stilte na 23.00u. Misschien word ik daarom niet echt ontspannen van bank hangen.

Wat is dat toch? Zo gauw ik het druk heb op het werk, verander ik ’s avonds in een soort  zombie. De dingen die ik dan als eerste schrap, zijn juist de dingen die me energie geven en in een flow brengen. Als iemand daar het antwoord op heeft, hoor ik het graag.

Zo af en toe spreek ik met een goede vriendin af om ’s avonds te gaan wandelen. Dat is voor mij de stok achter de deur zodat die inactieve zombie geen bezit van me kan nemen. Hoewel hij het wel probeert. Tot op heden niet succesvol, vooral door de ‘magische’ woorden van mijn vriendin: ‘We gaan gewoon, Marieke!’ Misschien is dat de oplossing: iemand die mijn zombie de nek om draait en hem het hiernamaals in stuurt.

Advertenties

Een gedachte over “De Zombie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s